Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Gedachtenisconcert Woerdens Kamerkoor

za 3 november 2018

Aanvang: 20.00 uur. vooraf € 10,- en zaal € 12,- Student € 6,-. M.m.v. koperblazersensemble en J. de Haan.

Thema

Voor dit concert is als thema gekozen "gedenken" omdat de datum van het concert valt rond de datum van Allerheiligen/Allerzielen (1/2 november), al eeuwenlang het moment waarop de overledenen herdacht worden. Aansluitend bij deze traditie biedt dit concert een mooi en gevarieerd programma voor iedereen, ook zonder religieuze achtergrond, die rond Allerheiligen/Allerzielen wil stilstaan bij de dood, of bij dierbare overledenen.

 

Purcell

Hoofdmoot van het concert betreft de uitvoering van de Funeral Sentences van Henry Purcell. Het stuk bestaat uit toonzettingen van een aantal onderdelen uit de Engelse burial service, de orde van dienst voor een begrafenis, aangevuld met instrumentale werken (March en Canzona) voor koperblazers.

Purcell zette slechts enkele delen uit de burial service op muziek. William Croft, een andere Engelse componist, die iets later leefde dan Purcell, zette de hele tekst op muziek. Voor één deel gebruikte hij daarbij de muziek uit het laatste deel van Purcells Funeral Sentences, ter ere van de ‘great master’ Purcell. Voorafgaand aan Purcells Funeral Music worden drie delen uit Crofts Burial Service uitgevoerd, zodat vrijwel de gehele tekst uit de traditionele Engelse burial service klinkt.

 

Tijdgenoten

Daarnaast worden werken rondom ditzelfde thema van Duitse tijdgenoten van Purcell uitgevoerd: Johann Michael Bach, Heinrich Schütz en Johann Kuhnau. Een van de stukken betreft een bewerking van het oorspronkelijk dubbelkorige Aus der Tiefe van Heinrich Schütz, wat in dit concert in een bewerkte versie voor koor en koperblazers wordt uitgevoerd.

Het concert opent met een kort, recenter werk (De profundis) van de Vlaamse componist Vic Nees.

 

Als besluit van het concert klinkt het ingetogen, verstilde They are at rest van de Engelse componist Edward Elgar. De koorwerken worden afgewisseld met enkele instrumentale intermezzi door het koperblazersensemble.
 

Medewerking wordt verleend door een koperensemble en Jeroen de Haan, continuo.

 

KAARTEN

Toegangsprijs: € 12 aan de kerk; t/m 18 jr of studentenpas € 6; voorverkoop € 10

(via De Hoeksteen, de koorleden, of het contactformulier op de website woerdenskamerkoor.nl


Locatie

Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11
Woerden


Website: Gedachtenisconcert Woerdens Kamerkoor


Woerdens Kamerkoor

Woerdens Kamerkoor

  • Meer informatie over Woerdens Kamerkoor vindt u in de cultuurmap: Woerdens Kamerkoor
  • Bezoekadres: Maranathakerk, Molenvlietbaan 10 Woerden
  • Contact: Ria van Vlaardingen-Priester | 0348 419656 | info@woerdenskamerkoor.nl