Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Fotografencafé -workshop & Lezing

ma 6 augustus 2018

met 13.30 uur workshop anders kijken; natuurfotografie met Bart Siebelink, 17.00 uur FotoPlaza, en 20.00 uur lezing Natuurfotografie

Meer informatie volgt

 

Maandag 6 augustus 2018

  • Middag 13.30 uur: Workshop;  ‘Op jacht naar metaforen’  werken vanuit associatie en fantasie door Bart Siebelink
  • Borreltijd 17.00 uur: FotoPlaza; fotografen presenteren hun project/portfolio aan publiek. Actie en reactie; spannend en leerzaam
  • Avond 20.00 uur: Bart Siebelink over Natuurfotografie 2.0 : Natuurfotografie als kunstvorm; natuurfotografie: van registratie naar concept

 

1. ‘Op jacht naar metaforen’ 

In de workshop   richt fotograaf Bart Siebelink zijn lens op natuur, maar kijkt verder dan zijn onderwerp.

Het zijn niet zomaar dieren, planten of landschappen die hij in beeld brengt.De kijker vindt altijd een aanknopingspunt dat prikkelt en de fantasie uitdaagt.In deze workshop maakt Bart jou deelgenoot van zijn speciale manier van kijken. Je leert te denken en fotograferen vanuit associatie en fantasie. De gewoonste onderwerpen krijgen daardoor opeens een nieuwe betekenis. Fotograferen zal daarna nooit meer hetzelfde zijn.

Wat heb je nodig?– Camera met macro lens.– Laptop of Ipad waarop je je foto’s kan laten zien.– Statief– Een gezonde dosis fantasie.

De workshop is op maandag 6 augustus 2018 en start om 13.30 uur en duurt tot rond 17.00 uur.

Heb je interesse? Geef je op voor 1 augustus 2018 via fotografencafekasteelwoerden@gmail.com. De workshop wordt aangeboden voor de speciale prijs van € 87,50 inclusief zomers fotodiner in het romantische restaurant van Kasteel Woerden. Heb je geen tijd mee te dineren dan is de prijs € 69,50. Na aanmelding ontvang je een factuur.

 

2. Fotoplaza met o.a. jouw portfolio? Geef je op!!

   Maandag 6 augustus 2018 17.00 uur:

Met FOTOPLAZA bieden we jullie als bezoekers de gelegenheid je fotowerk te presenteren aan publiek. Je krijgt de beschikking over een beamer en groot scherm en de microfoon en kunt zo in gesprek gaan met aanwezig publiek. IPIbox-fotografen, fotoclubs, fotoverzamelaars & -liefhebbers en zeker ook studenten van fotografie-opleidingen zijn van harte welkom.

Op FOTOPLAZA is ook een leestafel met recente catalogi, expositieagenda,interviews en fotoboeken. Hier kun je je eigen aankondigingen aan toevoegen.

Wil je een presentatie houden op FOTOPLAZA?  Meld je dan aan via het contactformulier op deze website. Je omschrijft kort je plan en stuurt enkele foto’s mee. Wij stellen een programma samen en vermelden dit op onze website en andere social media, dus ook met jouw gegevens en een illustratieve foto van jouw presentatie.

Met FOTOPLAZA beogen we UITWISSELING.
 

3. ‘Leve het non-onderwerp’ : 

een lezing van Bart Siebelink. Hoe maak je sprekende foto’s van nietszeggende dingen? Als je dat eenmaal onder de knie hebt, kun je in principe altijd en overal rake beelden schieten. Zonder afhankelijk te hoeven zijn van een spectaculair onderwerp of clichématige trucjes. Tipje van de sluier: het begint met hoe je om je heen kijkt. Doe je dat alleen met je ogen? Of laat je je ook leiden door je hart, je verstand en je fantasie? En wat hebben Sherlock Holmes en Jac. P. Thijsse ermee te maken?

Je hoort het in deze lezing van Bart Siebelink, die je niet alleen voorbeelden zal laten zien, maar je ook zal prikkelen om actief deel te nemen. Bart staat bekend als een creatieve, eigenzinnige natuurfotograaf, wiens werk geregeld in de prijzen valt bij wedstrijden. Vorig jaar won hij in twee categorieën van de Groene Camera.

http://www.mentornatuurfotografie.nl


Locatie

Kasteel 3, 3441 BZ Woerden


Fotografencafé Kasteel Woerden.

Fotografencafé Kasteel Woerden.