Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Legends of Rock: Tribute Tour

za 3 maart 2018

zaalm open 19.00/ start 19.30 uur/ € 15,-/20,-. Met 4 tribute-bands en spectaculaire lichtshow en special effects.

Op deze zaterdag komt de internationale LEGENDS of ROCK Tribute Tour naar de tot concerthal omgebouwde Sporthal De Vaart voor een dynamisch live muziek spektakel met Metallica by Present Danger, AC/DC by Bon Scotch, Guns N' Roses by Slash N' Roses en Iron Maiden by Powerslave.

Alle hits zoals o.a. Nothing Else Matters, Whole Lotta Rosie, Paradise City, The Number Of The Beast en de beste albumsongs van genoemde wereldbands zullen door deze No.1 tribute bands op indrukwekkende wijze het publiek in worden gespeeld, ondersteund door een spectaculaire lichtshow en dynamische special effects.

 

De LEGENDS of ROCK Tribute Tour is in het leven geroepen om de beste (tribute)bands van Nederland, België, Engeland en Duitsland de mooiste podia te bieden waarop hun dynamische shows optimaal tot hun recht komen. Hierdoor ondergaat het publiek de ultieme live beleving: met Metallica by Present Danger, AC/DC by Bon Scotch, Guns N' Roses by Slash N' Roses en Iron Maiden by Powerslave is dit voor de liefhebbers een onvergetelijke Rock-ervaring van het hoogste niveau.

 

 

  • Metallica by Present Danger

Met de start in 2005 is Present Danger in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde Metallica tributes van de Benelux en Duitsland. Present Danger weet onder leiding van gitaarvirtuoos en leadzanger Thijs de Jong een ongelooflijk hoog niveau te halen. Dit in combinatie met passie, nauwkeurige sounds en een sterke podiumpresentatie heeft de band zich via indrukwekkende optredens op gerenommeerde festivals en poppodia opgewerkt tot één van de toonaangevende acts in het tribute-circuit. In het jaar 2007/2008 besloot de band om zich in te schrijven voor de landelijke bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!'. Dit werd een groot succes voor de band waarbij, in de aanloop naar de finale, vette podia als, MEZZ Breda, Effenaar Eindhoven, 013 Tilburg en PARADISO Amsterdam werden aangedaan. Uiteindelijk werd deze Metallica tribute in de landelijke finale in stadion de Vechtse Banen te Utrecht gekozen tot winnaar. Daarnaast mocht Thijs de Award van beste gitarist in ontvangst nemen. Sindsdien speelt Present Danger in het hoogste segment van de tribute festivals in de Benelux en Duitsland. De prijs voor het winnen van The Clash of the Cover Bands was onder meer de opname van een single met videoclip. Dit resulteerde zelfs in een tweetal single-opnames met de eigen nummers: Dark Visions / Alcohol en Iron Rain / Freeze To Death. Met beide single's werd een MEGA Top 100 notering behaald in respectievelijk 2009 en 2010. Tijdens haar optreden zullen niet alleen de grootste hits als Enter Sandman en Nothing Else Matters voorbij komen, maar ook de beste albumnummers uit de rijke geschiedenis van Metallica.

  • AC/DC by Bon Scotch

Sinds de oprichting in de nadagen van 2009 heeft Bon Scotch een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Bon Scotch geldt als dé nieuwe AC/DC tribute sensatie die op dit moment de betere podia in binnen- en buitenland bestormt. Zoals Metropool Hengelo, Gebouw T Bergen op Zoom en Nijdrop Opwijk (BE). Maar ook op volgepakte festivals zoals o.a. Dicky Woodstock, Pigpop, Nirwana Tuinfeest en Sandnes Rally (NO) gaat het dak eraf. Iedereen gaat plat voor deze vertolking van het AC/DC van de jaren '70. Of het nu grote podia en festivals zijn of kleinere kroegen, Bon Scotch voelt zich overal thuis en dit heeft zijn weerslag op het publiek. De muziek lijkt dan ook tijdloos te zijn als we elke keer weer met veel plezier jong en oud zien genieten van onze shows. Bon Scott (zanger AC/DC van 1974 – 1980) mag dan helaas niet meer onder ons zijn, maar met Bon Scotch zou je dat bijna vergeten. Onder leiding van een charismatische leadzanger evenals de in schooluniform geklede gitarist zorgt deze energieke band voor de ultieme AC/DC beleving. Met een show waarin alle klassiekers zoals o.a. Highway To Hell, Whole Lotta Rosie, TNT, en Let There Be Rock van het Bon Scott-tijdperk voorbij komen, en een sound die werkelijk ongelofelijk dicht bij het origineel in de buurt komt is er als AC/DC-liefhebber geen betere manier om je weer in de 70’s te wanen dan met Bon Scotch.

  • Guns N' Roses/Slash by Slash N' Roses

Slash N’ Roses bestaat uit vijf doorgewinterde muzikanten en is een Nederlands eerbetoon aan de levende gitaar legende Saul Hudson, beter bekend als ‘Slash’! Slash N’ Roses zet een daverende show neer met spetterende uitvoeringen van de beste songs die Slash in zijn carrière gemaakt heeft. De setlist van Slash N’ Roses bevat de grootste hits van Guns N' Roses als o.a. Paradise City, November Rain, Sweet Child O'Mine, Live & Let Die en is verder gebaseerd op de meest recente tournee van Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators. Daarnaast komen ook de beste songs van Slash’s Snakepit, Velvet Revolver en het ‘solo’ album “Slash” voorbij. Met afzonderlijk vele jaren live- en studio ervaring delen de mannen van Slash N’ Roses dezelfde liefde en passie voor stevige muziek en het werk van Slash in het bijzonder. Slash N’ Roses staat voor de authentieke sound en de beleving van een echte Guns N' Roses/Slash show. De performance staat als een huis, de muzikale details kloppen en de passie spat er van af! Dát is Slash N’ Roses!

  • Iron Maiden by Powerslave

Wanneer deze goed geoliede machine eenmaal begint, is er geen houden meer aan. Het hoge niveau van de klassieke hits zoals The Number Of The Beast, Run To The Hills, The Trooper, Fear Of The Dark of het volledige 'Number Of The Beast' album integraal, zijn het bewijs dat Powerslave weet hoe ze deze Iron Maiden klassiekers moeten brengen. Al sinds 1997 (Nederlands’ eerste IM tribute) speelt de band stad en land (BeNeLux, UK, DE) plat, waaronder de meeste gerenommeerde zalen van NL zoals 013 Tilburg, Boerderij Zoetermeer, Paard van Troje Den Haag, Dru Cultuurfabriek Ulft, Vorstin Hilversum en festivals als Bospop 2012 (mainstage), Sjwaampop, Paaspop, Nirwana's tuinfeest, Zoks en talloze ‘Monsters of Rock’ shows. Met hun volledige show met aankleding en special effects zoals dat van een Maiden show verwacht mag worden is het plaatje compleet. Schreeuwend en headbangend op deze heavy metal waan je je in een heus Iron Maiden concert!


 

Tickets voorverkoop: € 15,- via www.clipperms.nl en onze eigen webshop.
Tickets dagkassa: € 20,-.


Locatie

Sporthal De Vaart, Jacob Barneveldstraat 24 Linschoten


a: algemeen Popmuziek

a: algemeen Popmuziek