Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Nieuwjaarsconcert Excelsior

za 13 januari 2018

van 15.00 tot 17.00 uur/ gratis. Orkest Excelsior met medewerking van Theaterkoor Marcello

x grote zaal van Concordia aan het Kerpkplein in Woerden zal Excelsior haar Nieuwjaarsconcert op zeer toepasselijke wijze openen met medewerking van het Theaterkoor Marcello uit Montfoort.

 

Theaterkoor Marcello  staat er om bekend dat zij het publiek graag verrassen met  muziek, maar bovendien met een vleugje theater. Tijdens het Nieuwjaarsconcert zal het koor voornamelijk eigen stukken zingen, zoals het musicalnummer Circle of life (Lion King) en de Zulu freedom song Asikha Thali.

 

 

Excelsior begeeft zich met de Suite from Miss Saigon ook op het musicalvlak, maar brengt daarnaast veel variatie en inspiratie met twee instrumentele solo's.

 

De eerste is voor Lourens den Hollander op flugelhorn in het prachtige Concierto d'Aranjuez van de Spaanse componist Joacquin Rodrigo.

 

De tweede solo is voor slagwerker Marcel van de Werff die op de vibrafoon een ode brengt aan de Amerikaanse jazz vibrafonist Lionel Hampton.

 

Tenslotte zal dirigent Hans van Hees zijn belofte van vorig jaar inlossen en het Nieuwjaarsconcert besluiten met meerdere Strauss klassiekers, zoals An der schönen blauen Donau.

 

Op die manier wordt het publiek na een zeer veelzijdig programma beloond met een traditioneel einde dat de sfeer van de Wiener Staatsoper even naar Woerden zal halen.

 

 

Dat wordt dus weer genieten geblazen op dit gratis toegankelijke concert.


Locatie

Grote zaal Concordia Kerpkplein Woerden


Fanfarecorps Excelsior

Fanfarecorps Excelsior