Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kunst, kitsch en antiek - Edel Steengracht

do 17 mei 2018

van 19:30 uur tot 22:30 uur/ € 12,50/ vooraf inschrijven, tevens beperk taxatie.

 

Tussen kunst, kitsch en antiek

Cursuscode: MEM0299W

Heb je altijd al willen weten wat een taxateur voor kunst en antiek precies doet? Tijdens deze lezing krijg je een kijkje in de wereld van kunst, antiek en kitsch. Ook kun je een beperkt aantal kunstvoorwerpen, sieraden en antiek laten taxeren.Mevrouw Edel Steengracht van Oostcapelle hanteert als ervaren kunsthistorica en Gecertificeerd Register Taxateur twee waardes voor kunst en antiek: de waarde in het economisch verkeer en de vervangingswaarde van het goed.

Maar wanneer wordt eigenlijk welke waardebepaling precies gehanteerd? En hoe word je eigenlijk taxateur voor kunst & antiek? Tijdens de lezing licht zij een en ander toe en ze geeft voorbeelden uit haar dagelijkse praktijk. Zo wordt duidelijk wat kunst is en wat kitsch is. En wat echt antiek is. Maar ook legt zij uit hoe het op een (fysieke) veiling in zijn werk gaat. Zodat je weet waar je aan moet denken als je een goed en verantwoord bod wilt doen!Na afloop van de lezing is er gelegenheid om een aantal kunstvoorwerpen, sieraden en antiek te laten beoordelen. Gezien de beperkte tijd is dit niet mogelijk voor hele collecties sieraden of schilderijen.

 

 

Meer informatie: 

  • Deze activiteit is gepland, u kunt zich inschrijven.
  • Docente: Mw. E. (Edel) Steengracht-van Oostcapelle *
  • Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid om jouw kunstvoorwerpen, sieraden en antiek te laten taxeren/beoordelen. Gezien de beperkte tijd: Liever niet een hele collectie sieraden of schilderijen.

* Mevrouw Edel Steengracht is afgestudeerd als kunsthistorica aan de universiteit te Leiden en Museologe in Florence, met een Masterdegree in 1996. Zij werd in 2012 Veilinghouder en in 2014 kreeg ze de aanstelling als Gecertificeerd Register Taxateur in Kunst, Antiek en Inboedelgoederen. Zij is zeer ervaren in de (internationale) kunsthandel, maar ook bekend binnen het veilingwezen bij Venduehuis der Notarissen 's Gravenhage en op de TEFAF bij Hammer Galeries NY.


Locatie

MBO Rijnland/ID college, Polanerbaan 15 3447 GN Woerden


Volksuniversiteit Woerden

Volksuniversiteit Woerden

  • Meer informatie over Volksuniversiteit Woerden vindt u in de cultuurmap: Volksuniversiteit Woerden
  • Bezoekadres: Rembrandtlaan 24, Woerden