Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Winter/Kerstconcert Excelsior

za 9 december 2017

van 14.00 tot 16.00 uur /gratis. concert met na pauze kerstmuziek en liederen, meezingen mag!

Na het succes van vorig jaar brengt Excelsior u op zaterdag weer in winterse sferen, eerst met het Largo uit de vier Jaargetijden van Vivaldi. Dan volgt het vierdelige Sequensen van de Nederlandse componist Jan de Haan. Niet zo bekende muziek, dus laat u verrassen  en een mooie uitdaging voor het orkest. Bekender zijn de hoogtepunten uit Pirates of the Caribbean en de Klezmer Karnival die daarop volgen.

 

Na de pauze staan uitsluitend kerstnummers geprogrammeerd, maar wel met een grote variatie aan stijlen. Van de 14e eeuwse Carol of the Shepherds en het klassieke For unto us a child is born uit The Messiah van Händel wordt de swingfactor steeds meer opgevoerd totdat het publiek waarschijnlijk niet meer stil kan zitten en vanzelf mee gaat zingen.

 

Iedereen uit Woerden en omstreken is van harte welkom om op zaterdag 9 december gewoon eens even binnen te lopen en korter of langer van de muziek te komen  genieten.  We rekenen weer op een grote toeloop van de bewoners uit het Staatsliedenkwartier en in het bijzonder van bewoners van Weddesteyn, Hofplein en Vossenborgh. Er zijn ongeveer 150 zit- en rolstoelplaatsen en diverse staanplaatsen.

 

De toegang tot dit concert is wederom gratis maar Stichting Kapel Weddesteyn en Excelsior stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten van harte op prijs. Koffie, thee en frisdrank is verkrijgbaar vooraf, in de pauze en na afloop.


Het programma zal tot uiterlijk 16:00 uur duren.

We hopen u, mede namens dirigent Hans van Hees en de muzikanten van Excelsior te mogen verwelkomen.

Bestuur Kapel Weddesteyn
 


Locatie

Kapel Weddesteyn, Utrechtsestraatweg 50
Woerden

kapel Weddesteyn. St.

kapel Weddesteyn. St.

  • Meer informatie over kapel Weddesteyn. St. vindt u in de cultuurmap: kapel Weddesteyn. St.
  • Bezoekadres: Utrechtsestraatweg 50, Woerden
  • Contact: J van Vianen | telefoon: 0348-419277 | jvianen@planet.nl