Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

The Nutcracker - balletregistratie

ma 25 december 2017

Aanvang: 20.15 uur/ tijdsduur 2 uur 15 minuten Herhaling van live registratie van 5 december.

Royal Opera House Seizoen 2017-2018 staat vol met schitterende opera- en balletvoorstellingen die via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Londense Royal Opera House in Covent Garden bij AnnexCinema te zien zijn. Een unieke ervaring op het witte doek!

 

The Nutcracker

Het magische kerstcadeautje van een jong meisje laat haar een fantastisch avontuur beleven in dit schitterende, klassieke ballet, gedanst op Tsjaikovski's magnifieke muziek. De jonge Clara sluipt op kerstavond stiekem naar beneden om te gaan spelen met haar mooiste cadeau: een notenkrakerpop. Maar de mysterieuze tovenaar Drosselmeijer wacht haar op en neemt haar mee op een magisch avontuur. Nadat de muizenkoning is verslagen, reizen de notenkraker en Clara door het Land van Sneeuw naar Snoepjesland, waar de suikerboonfee hen trakteert op een paar schitterende dansen. Eenmaal thuis denkt Clara dat ze gedroomd heeft - maar herkent ze dan de neef van Drosselmeijer niet?

 

Peter Wrights welhaast ultieme productie voor The Royal Ballet is een van de langstlopende en meest betoverende versies van The Nutcracker. Met zijn feestelijke historische setting, dansende sneeuwvlokjes en magische enscenering is Lev Ivanovs ballet uit 1892 het volmaakte kerstamusement geworden. Niet voor niets heeft Tsjaikovski's verrukkelijke muziek voor dit ballet in zeer brede kring bekendheid verworven.The Nutcracker is losjes gebaseerd op een verhaal van E.T.A. Hoffmann en begint met een geanimeerde Victoriaanse kerstviering, die door decorontwerpster Julia Trevelyan Oman met oog voor detail weelderig is aangekleed. Wright heeft in zijn choreografie op ingenieuze wijze overgeleverde fragmenten van het originele ballet verwerkt, waaronder de sublieme pas de deux voor de suikerboonfee en haar prins. Maar door de relatie tussen Clara en de notenkrakerprins meer op de voorgrond te plaatsen, is de productie ook het hartroerende verhaal van een eerste liefde geworden.

 

Tijdens onze live ROH voorstellingen geniet u van opera en ballet van het allerhoogste niveau. Dit alles met haarscherp beeld en exclusieve interviews rondom de voorstelling.


Locatie

Annex Cinema
Rosmolenlaan 1, 3447 GL woerden

Annex Cinema

Annex Cinema

  • Meer informatie over Annex Cinema vindt u in de cultuurmap: Annex Cinema
  • Bezoekadres: Rosmolenlaan 1, 3447 GL woerden
  • Contact: 0348 - 436510 | info@annexcinema.nl