Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Idee voor de VSB (prijsuitreiking)

za 25 november 2017

feestelijke bijeenkomst t.b.v. ideeën wedstrijd jubilerend VSB fonds Woerden (aanmelden verplicht)

Feestelijke overhandiging
Op zaterdag 25 november 2017, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Petruskerk, is de prijsuitreiking en horen de genomineerden voor welk bedrag zij in aanmerking komen. Graag nodigen wij bestuursleden van verenigingen en stichtingen in Woerden van harte uit voor deze feestelijke prijsuitreiking.

 

Het aantal plaatsen is beperkt, meldt je daarom vandaag nog aan.

 

Toelichting initiatief (bron Woerdense Courant)

Iedereen maakt kans om voor een vernieuwend initiatief een bijdrage van het VSB Fonds Woerden te krijgen, ook particulieren. "Dat is uniek," vertelt Gert Blonk, directeur van het 25-jarige fonds. "Normaal kunnen alleen stichtingen en verenigingen een aanvraag indienen, maar met deze ideeënwedstrijd maakt iedereen een kans."
Wie een goed idee heeft om de directe omgeving een beetje mooier te maken mag vanaf nu zijn of haar idee insturen via de speciale jubileumwebsite. "Misschien wil je het speeltuintje in je wijk opknappen, een jeu de boulebaan aanleggen, materialen regelen of iets organiseren om verbinding in de buurt te brengen." Is het idee geaccepteerd, dan kun je via Facebook stemmen vergaren. "Particulieren kunnen voor het eerst ideeën indienen; we willen graag dat mensen leuke dingen kunnen doen." Per categorie is voor de beste drie ideeën 1.000 euro beschikbaar, dus in totaal 18.000 euro.

 

Voor stichtingen en verenigingen ligt het anders. "Zij moeten echt wel met iets vernieuwends komen, dus geen dingen waarvoor ze ook een reguliere aanvraag kunnen indienen," verklaart Blonk. Bijvoorbeeld het idee om zonnepanelen op het dak van het clubgebouw te plaatsen waardoor de vereniging in de toekomst een stuk energiezuiniger wordt. Het gaat erom een nog duurzamer en betrokken Woerden te creëren. De inzenders van de beste drie ideeën per categorie worden geselecteerd en moeten hun idee op 28 oktober in een pitch van vijf minuten toelichten voor een onafhankelijke jury die bestaat uit Loes Ypma, Carolien Gerritsen, Tom Ewold, Will Stoof en Marien Groenendijk. "De winnaars zijn dan al bekend maar op dat moment bepaalt de jury wie voor welk bedrag in aanmerking komt."

 

Het indienen van ideeën kan vanaf deze week tot en met 15 oktober. Op zaterdag 25 november worden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke 'muzikale bijeenkomst' in de Petruskerk.

Besturen van stichting en verenigingen kunnen zich voor deze bijeenkomst aanmelden via www.vsbfondswoerden.nl/25jaar.


Locatie

Petruskerk Kerkplein 5 Woerden


VSB-Fonds Woerden

VSB-Fonds Woerden