Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kunst uit Nineveh - Diana de Wild

wo 20 december 2017

van 10:00 uur tot 12:00 uur, - Prijs: € 12,50 -

Tijdens deze lezing kom je alles te weten over Nineveh, één van de hoofdsteden van het Assyrische Rijk. Na de lezing kun je goed geïnformeerd de tentoonstelling over Nineveh bezoeken, welke in oktober 2017 opent in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

 

De bloeiperiode van Nineveh lag in de achtste en zevende eeuw v. Chr. Toen bouwden Assyrische koningen als Assoerbanipal grote paleizen in de stad. De wanden van de paleizen waren voorzien van gekleurde reliëfs. Op de reliëfs zijn de goden en beschermgeesten van de Assyriërs te zien. De belangrijkste figuur op de reliëfs was echter de koning. Hem zien we vechten tegen zijn vijanden.

 

Veel van deze reliëfs zijn in de negentiende eeuw naar westerse musea gehaald. Nineveh ligt nu in het noorden van Irak. Helaas is het lange tijd in handen van IS geweest, waardoor er vele verwoestingen zijn aangericht.

 

Diana de Wild studeerde Klassieke en Egyptische archeolgie in Leiden. Zij verzorgt rondleidingen in het Museum van Oudheden in Leiden en geeft lezingen en cursussen over thema's uit de Griekse en Egyptische oudheid. Verder begeleidt zij reizen naar het Middellandse Zeegebied.

 

1 lezing van 2 uur

 


Locatie

Klooster Wilhelminaweg 77 Woerden


Volksuniversiteit Het Groene Hart

Volksuniversiteit Het Groene Hart