Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

De Kelten - Diana de Wild

wo 20 september 2017

van 10:00 uur tot 12:00 uur - € 12,50 - Kom alles te weten over de Kelten en hun sierlijke kunst.

Tijdens deze lezing kom je alles te weten over de Kelten: van de rijke graven van de elite uit de vroegste periode tot de Keltische mythen, die in verwaterde vorm opgeschreven zijn door Ierse monniken. Je ziet schitterende kunstwerken, die voorzien zijn van de sierlijke decoratie die zo typerend is voor de Keltische kunst. In het eerste millennium v. Chr. waren de Kelten een machtig volk in het midden van Europa.

 

Zij woonden eerst in Zwitserland en het zuiden van Duitsland, maar verspreidden zich uiteindelijk over heel Europa, van Ierland tot in Roemenië. Eén van de stammen van de Kelten waagde zelfs de oversteek naar Azië: wij kennen hen als de Galaten in wat nu Turkije is. De Kelten hebben nooit één groot rijk gesticht: het waren allemaal aparte stammen, die ook onderling vochten.

 

Docent Diana de Wild studeerde Klassieke en Egyptische archeolgie in Leiden. Zij verzorgt rondleidingen in het Museum van Oudheden in Leiden en geeft lezingen en cursussen over thema's uit de Griekse en Egyptische oudheid. Verder begeleidt zij reizen naar het Middellandse Zeegebied.

 

 

    Deze activiteit gaat door, inschrijven is nog mogelijk
    Op woensdag 20 september 2017 van 10:00 uur tot 12:00 uur

    Prijs: € 12,50
    Locatie: Het Klooster
   


Locatie

Klooster Wilhelminaweg 77 Woerden


Volksuniversiteit Het Groene Hart

Volksuniversiteit Het Groene Hart