Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Retour en Bourgogne. - Franse filmavond

di 29 augustus 2017

Zaal open: 19.30 uur - Aanvang film: 20.15 uur - Prijs: €13,00 p.p. inclusief glas wijn hapjes en chansons

Liefhebbers van goede wijnen, Franse chansons en de heerlijke Franse cuisine opgelet!

Op dinsdag 29 augustus is het Franse Avond bij AnnexCinema!


We vertonenen dan eenmalig de film Retour en Bourgogne. Het wordt een avond die volledig in het teken staat van het mooie Frankrijk. U wordt tijdens de pauze getrakteerd op een goed glas Franse wijn en heerlijke hapjes! Deze hapjes zullen worden verzorgd door Bistronoom Restaurant & Bar Woerden.

De Franse chansons zullen klinken en er is zelfs de mogelijkheid om deel te nemen aan een wijproeverij! Met dank aan de Woerdense drankenhandel Drank van Nap kunt u zowel voorafgaand aan de film als in de pauze meer te weten te komen over de verschillende Franse wijnen.

 

Met Retour en Bourgogne schetst Cédric Klapisch een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden. Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie.

 

Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen. We volgen een jaar lang het ritme van de seizoenen, die in het teken staan van de wijn die ze gezamenlijk produceren. De ambachtelijke wijnbouw is een ware kunst. Klapisch laat op innemende wijze zien dat Jean, Juliette en Jérémie die verstaan.

 

Regisseu Cédric Klapisch
Acteurs Pio Marmaï, François Civil, Jean-Marc Roulot, Ana Girardot, María Valverde
Tijdsduur film 2 uur, 25 minuten

 


Locatie

Annex Cinema, Rosmolenlaan 1, Woerden


Annex Cinema

Annex Cinema

  • Meer informatie over Annex Cinema vindt u in de cultuurmap: Annex Cinema
  • Bezoekadres: Rosmolenlaan 1, 3447 GL woerden
  • Contact: 0348 - 436510 | info@annexcinema.nl