Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Manon - live Balletregistratie

do 3 mei 2018

Aanvang: 20.15 uur /Prijs: 22,50 euro inclusief glas wijn en amusehapjes

Royal Opera House Seizoen 2017-2018 staat vol met schitterende opera- en balletvoorstellingen die via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Londense Royal Opera House in Covent Garden bij AnnexCinema te zien zijn. Een unieke ervaring op het witte doek!

 

Manon

Kenneth MacMillians meesterlijke vertelling over de tragische liefde tussen Manon en Des Grieux is een stout staaltje van moderne dans op muziek van massenet. Net op het moment dat Lescaut zijn zus Manon wil verkopen aan de hoogste bieder, ontmoet ze Des Grieux en wordt verliefd op hem. Hij ontvoert haar naar Parijs, maar als Mijnheer G.M. Manon een luxeleven aanbiedt als zijn maitresse, kan ze niet weigeren. Onder aanmoediging van Lescaut probeert Des Grieux door met kaarten vals te spelen Mijnheer G.M zijn fortuin af te troggelen . Ze worden betrapt en Manon wordt gearresteerd vanwege prostitutie en naar New Orleans gedeporteerd. Des Grieux gaat haar achterna en ze ontsnappen, waarna Manon sterft van uitputting.Kenneth MacMillan baseerde zich voor Manon op de 18e-eeuwse Franse roman waarop zowel Massenet als Puccini eerder hun opera's hadden gebaseerd.

 

De première op 7 maart 1974 werd gedanst met Antoinette Sibley en Anthony Dowell in de hoofdrollen. Het ballet bleef repertoire houden bij The Royal Ballet en werd al snel exemplarisch voor een nieuw, volwassen en dramatisch dansgenre.MacMillan wist met zijn ballet sympathie te wekken voor de wispelturige Manon en haar pogingen om te ontsnappen aan de armoede. De ontwerpen van zijn vaste designer Nicholas Georgiadis sluiten daarbij aan en benadrukken de tegenstelling tussen overdadige luxe en troosteloos gebrek. MacMillans spectaculaire ensembles voor het hele gezelschap geven een even levendig als gedetailleerd beeld van de verschillen tussen het leven in Parijs en New Orleans. Maar het zijn de hartstochtelijke pas de deux van Manon en Des Grieux - de emotie van MacMillans Romeo and Juliet dringt zich op - die het tragische verhaal dragen en van Manon een van MacMillans meest indringende drama's maken.

 

Tijdens onze live ROH voorstellingen geniet u van opera en ballet van het allerhoogste niveau. Dit alles met haarscherp beeld en exclusieve interviews rondom de voorstelling. Tijdens de pauze wordt u getrakteerd op een goed glas wijn van Le Petit Paradis en heerlijke amusehapjes van Restaurant De Markies.


Locatie

Annex Cinema
Rosmolenlaan 1, 3447 GL woerden

Annex Cinema

Annex Cinema

  • Meer informatie over Annex Cinema vindt u in de cultuurmap: Annex Cinema
  • Bezoekadres: Rosmolenlaan 1, 3447 GL woerden
  • Contact: 0348 - 436510 | info@annexcinema.nl