Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Camen - Live operaregistratie

di 6 maart 2018

Aanvang: 19.45 uur /Prijs: 22,50 euro incl glas wijn en amusehapjes

Royal Opera House Seizoen 2017-2018 staat vol met schitterende opera- en balletvoorstellingen die via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Londense Royal Opera House in Covent Garden bij AnnexCinema te zien zijn. Een unieke ervaring op het witte doek!

 

Carmen

Bizets klassieke Franse opera met in de hoofdrol Anna Goryachova, in de overrompelende productie van Barrie Kosky.Carmen is het bekendste werk van de Franse componist Georges Bizet en tevens een van de bekendste opera's ooit - melodieën als de Habanera en Het lied van de toreador hebben in het publieke domein een roem verworven die zijn weerga niet kent. De bruisende mix van passie, sensualiteit en geweld die de opera kenmerkt, werd aanvankelijk te heftig bevonden voor het podium en daarom flopte het werk bij de première in 1875.

 

Kort daarna stierf Bizet, zodat hij nooit van het latere spectaculaire succes van zijn Carmen heeft geweten: alleen al in Covent Garden beleefde de opera meer dan vijfhonderd uitvoeringen.Deze publiekslieveling werd door Barrie Kosky voorzien van een verfrissende, uiterst fysieke nieuwe enscenering, die in 2016 in première ging bij de Oper Frankfurt. De Australische Kosky is een van 's werelds meest gevraagde operaregisseurs. Hij debuteerde bij The Royal Opera in 2016 met Sjostakovitsj' De neus, een voorstelling die met veel bijval werd begroet.

 

Deze Carmen is door zijn aanpak een voorstelling geworden waarin het traditionele element ver te zoeken is. Doordat hij muziek van Bizet voor Carmen toevoegde die doorgaans wordt weggelaten, laat ook de fascinerende hoofdpersoon van de opera een ander geluid horen.

 

Tijdens onze live ROH voorstellingen geniet u van opera en ballet van het allerhoogste niveau. Dit alles met haarscherp beeld en exclusieve interviews rondom de voorstelling. Tijdens de pauze wordt u getrakteerd op een goed glas wijn van Le Petit Paradis en heerlijke amusehapjes van Restaurant De Markies.


Locatie

Annex Cinema
Rosmolenlaan 1, 3447 GL woerden

Annex Cinema

Annex Cinema

  • Meer informatie over Annex Cinema vindt u in de cultuurmap: Annex Cinema
  • Bezoekadres: Rosmolenlaan 1, 3447 GL woerden
  • Contact: 0348 - 436510 | info@annexcinema.nl