Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Rigoletto - live operaregistratie

di 16 januari 2018

Aanvang: 20.15 uur/ Prijs: 22,50 euro incl. glas wijn en amusehapjes

Royal Opera House Seizoen 2017-2018 staat vol met schitterende opera- en balletvoorstellingen die via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Londense Royal Opera House in Covent Garden bij AnnexCinema te zien zijn. Een unieke ervaring op het witte doek!

 

Rigoletto

David McVicars gelauwerde productie van Verdi's even heftige als tragische opera wordt gedirigeerd door Allexander Joel en uitgevoerd door een uitmuntende cast, aangevoerd door Dimitri Platanias, Lucy Crowe en Michael Fabiano.Bedrogen onschuld, dat is waar het om draait in David McVicars enscenering van Verdi's indringende tragedie voor The Royal Opera. Rigoletto, hofnar van de losbandige hertog van Mantua, wordt door de vader van een van de slachtoffers van zijn broodheer vervloekt om zijn onbeschaamde geschater. Als de hertog Rigoletto's dochter Gilda verleidt, lijkt het of de vloek is uitgekomen...David McVicar benadrukt in zijn productie de wreedheid die hoogtij viert aan het hof van Mantua. Rijk geklede hovelingen geven zich op de klanken van Verdi's vurige dansen over aan orgieën en drinkgelagen.

 

De opera telt vele muzikale hoogtepunten. Daaronder de lichtzinnige aria 'La donna è mobile', waarin de hertog zijn minachting voor vrouwen breed uitmeet, maar ook Gilda's superbe, weeklagende duetten met Rigoletto en de hertog, en het overweldigende kwartet in het derde bedrijf dat de stemmen zo fraai met elkaar verweeft terwijl het verhaal zich naar de verpletterende ontknoping spoedt.Giuseppe Verdi omschreef in 1855 Rigoletto als zijn 'beste opera'. Hij had het aan de stok gekregen met de staat - de censors hadden bezwaar tegen de manier waarop de immorele hertog was geportretteerd - maar hij haalde zijn gelijk met het enorme succes van de première in 1851. Rigoletto werd in de daaropvolgende tien jaar 250 keer uitgevoerd en heeft sindsdien altijd repertoire gehouden.

 

Tijdens onze live ROH voorstellingen geniet u van opera en ballet van het allerhoogste niveau. Dit alles met haarscherp beeld en exclusieve interviews rondom de voorstelling. Tijdens de pauze wordt u getrakteerd op een goed glas wijn van Le Petit Paradis en heerlijke amusehapjes van Restaurant De Markies.Dinsdag 16 januari


Locatie

Annex Cinema
Rosmolenlaan 1, 3447 GL woerden

Annex Cinema

Annex Cinema

  • Meer informatie over Annex Cinema vindt u in de cultuurmap: Annex Cinema
  • Bezoekadres: Rosmolenlaan 1, 3447 GL woerden
  • Contact: 0348 - 436510 | info@annexcinema.nl