Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Bonaventuraconcert - Bert den Hertog

vr 23 juni 2017

Aanvang 20.15 uur (kerk open 19.45 uur) orgelsolo-concert met koor olv Andre Vis, Bert den Hertog, orgel

Bert den Hertog (1978) werd geboren te Gouda. Hij studeerde Hoofdvak Orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij o.a. Ben van Oosten. Die studie sloot hij in 2005 (specialisatie solospel, voorheen UM) met het resultaat ‘zeer goed’ af. Hij won tijdens zijn studie vier (inter-)nationale orgelconcoursen. Van 2000-2010 was hij organist te Rotterdam (Ikazia Ziekenhuis en Oranjekerk), vanaf 2010 is hij benoemd tot hoofdorganist van de Oude Kerk waar hij vanaf juni dat jaar elke zondagochtend de eredienst op het orgel begeleidt.

 

Tevens speelt hij nog middagdiensten in de Hervormde Dorpskerk te Woubrugge. Van zijn spel verschenen inmiddels 7 in de landelijke pers lovend besproken CD’s. Bert geeft orgel- en pianoles aan de Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp. Hij speelt met grote regelmaat orgelconcerten in binnen- en buitenland.

 

 

 

Ieder jaar organiseert de stichting Bonaventuraconcerten een zestal concerten waarin de prachtige orgels van de Bonaventurakerk centraal staan.

 

Dit jaar is een bijzonder jaar, want we hebben een derde orgel in de kerk en wel het zgn 'Wortman-orgel. Op bijna alle concerten wordt een werk ook op dit orgel gespeeld.

 

In deze serie hebben we dit jaar een bijzonder concert van koorwerken van Hendrik Andriessen en Albert de Klerk die voorzien zijn van een grote orgelpartij.
Daarnaast voeren we dit jaar de Canto Ostinato uit op orgel. Dit werk is het meest uitgevoerde moderne werk in Nederland en laat je tot hogere sferen komen.

Zie hier het programma van dit jaar:

Verdere concerten 2017

  • 25 aug: Nicolas Pichon, St Clothilde Parijs (orgelsolo-concert)
  • 15 sep: Geerten Liefting, Bonaventura Woerden (orgelsolo-concert)
  • 22 sep: Canto Ostinato op orgels

Locatie

Bonaventurakerk Rijnstraat 56 Woerden


Bonaventuraconcerten

Bonaventuraconcerten

  • Meer informatie over Bonaventuraconcerten vindt u in de cultuurmap: Bonaventuraconcerten
  • Bezoekadres: Rijnstraat, Woerden
  • Contact: Krijn.W. van Veen | 030-2410775 | info@aavv.nl