Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Theaterproductie “As you like it”

di 30 mei 2017

aanvang 20.00 uur// volwassen theatercursisten met eigen versie waarin de teksten van Nick en Simon eindelijk op waarde worden geschat en zelfs dokter Love het moeilijk heeft.

In de romantische komedie As you like it van Shakespeare leeft Orlando onder het juk van zijn oudere broer Olivier. Orlando beproeft zijn geluk in een worstelwedstrijd, waar hij zijn oog laat vallen op Rosalinde, de dochter van de afgezette hertogin. De huidige hertogin heeft het meisje een tijd lang gedoogd aan het hof omdat zij bevriend is met haar eigen dochter Celia, maar besluit toch om haar te verbannen. Rosalinde vlucht samen met Celia en de hofnar Toetssteen naar de bossen van Arden. Om maar door niets of niemand herkend te worden, doet ze zich voor als man. Niet veel later trekt ook Orlando naar het woud waar het leven vrij is en volop geleefd wordt. Hij hangt liefdesgedichten, gewijd aan Rosalinde, aan de bomen. Als de twee elkaar uiteindelijk ontmoeten ontspint zich een raadselachtig spel van identiteit en verliefdheid.

Onder begeleiding van regisseur Jimmy Plooij hebben de negen spelers de originele tekst zelf aangepast, herschikt en ingekort. Het resultaat is een frisse en vrolijke bewerking waarin vrouwen mannen kunnen zijn, de teksten van Nick en Simon eindelijk op waarde worden geschat, zelfs dokter Love het moeilijk heeft en een leeuw zorgt voor een omslag.  Kom kijken!


Kaartverkoop
Kaarten kopen voor As you like it kan 24/7 op de website Kloosterwoerden.nl, telefonisch via 0348-423066 of persoonlijk aan de kassa. De kassa is open van maandag t/m vrijdag van 9.00 -17.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling.
 


Locatie

Klooster Wilhelminaweg 77 Woerden


Klooster | Kunstencentrum

Klooster | Kunstencentrum