Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Die Schöpfung - Joseph Haydn

za 3 februari 2018

Aanvang 20.00 uur. Kerk open 19.30 uur. € 20,- € 22,-; Jubileumconcert t.g.v. 100 jarig bestaan van het Christelijk Oratoriumkoor Woerden.

 Concert van COW tesamen met C.O.V. 'Excelsior' uit Katwijk. Het geheel is onder leiding van dirigent Wim van Herk. Met medewerking van Nicole Fiselier (sopraan), Joost van Velzen (tenor), Robbert Muusse (bas), Petra Somlai (fortepiano) en het Nederlands Begeleidingsorkest.

 

Rond 1798 componeerde Joseph Haydn een groots oratorium dat het scheppingsverhaal beschrijft volgens het Bijbelboek Genesis. Tegenstellingen tussen duisternis en licht en tussen chaos en scheiding van aarde en zeeën worden magnifiek in muziek en tekst verwoord. De verwondering over het resultaat en de dankbaarheid aan God komen aan bod in diverse koordelen en aria’s van Adam en Eva. 

 

Zaterdag 3 februari 2018 in de Bonaventurakerk, Rijnstraat 60 te Woerden • aanvang 20:00 • De entreeprijs is € 20 in de voorverkoop of € 22 aan de kerk op de avond van de uitvoering • Kaarten zijn verkrijgbaar via de website, bij de koorleden en bij Vakdrogist Stouthart, Van Vliet Muziek en Christelijke Boekhandel De Hoeksteen • info www.cowoerden.nl

 


Locatie

Bonaventurakerk, Rijnstraat 60
WOERDEN


Website: Die Schöpfung - Joseph Haydn


Christelijk Oratoriumkoor Woerden

Christelijk Oratoriumkoor Woerden