Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Vlucht van de Granaatappel - Theater Rast

do 26 januari 2017

vier vrienden, twee vluchtelingen en één generatiekloof. aanvang 20.15 uur / € 21,50

Tragikomisch

Theater Rast voert je mee in het persoonlijke en humorvolle relaas van vier vrienden, twee vluchtelingen en één generatiekloof. Een tragikomische en zeer actuele voorstelling over vluchtgeschiedenissen van twee generaties met de noodzaak meer te weten over de ander en de angst de ander te belasten. Tragikomisch, intercultureel, sociaal bewogen en soms controversieel.

Foto: Nichon Glerum

site Rast

 

De granaatappel

Een vreemde vrucht in het Hollandse fruitschap, maar in De vlucht van een granaatappel is juist het Hollandse meisje met de appelwangen (Imke Smit) de vreemde eend in de bijt. Het zijn haar drie medespelers, Celil Toksöz, Eran Ben-Michaël en George Elias Tobal, die de maatstaf bepalen. Het is een groep van ijzersterke acteurs, die op een aangenaam transparante en persoonlijke manier hun publiek meenemen op een reis door hun levensgeschiedenissen.


Voor de voorstelling babbelen de vier spelers met het publiek op het erf van de boer om kennis te maken en aan elkaar te wennen. Na een korte inleiding van Ben-Michaël worden we letterlijk de arena ingestuurd en stellen de spelers zich nog eens voor. Tobal en Ben-Michaël kennen we misschien nog uit een eerdere voorstelling van Theater Rast, George en Eran lossen wereldvrede op. Hierin vertelden Ben-Michaël en Tobal verhalen over hun beider moederlanden: Israël en Syrië.

Het dynamische duo is uitgebreid naar een kwartet met muzikale duizendpoot Imke Smit en regisseur Celil Toksöz.


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden

Klooster | Theater

Klooster | Theater