Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Talent op de Vlucht

wo 1 juni 2016 t/m do 2 juni 2016

Theater door vluchtelingen. aanvang 20.15 uur. Toegang: gratis! wel reserveren- vol=vol

De eerste toneelvoorstellingen van negen Syrische vluchtelingen uit de noodopvang in Alphen aan den Rijn werden zo goed ontvangen dat de organiserende vrijwilligers een oproep deden:

 

 “Wie brengt deze voorstelling verder?”. De gemeente Woerden is één van de gemeentes die deze handschoen samen met Het Klooster heeft opgepakt en de voorstellingen op 1 en 2 juni zijn daarvan het resultaat.

 

Talent op de vlucht is een bijzondere voorstelling waarin de dramatische verhalen van negen Syrische vluchtelingen worden verteld. De spelers, zeven amateur-acteurs en twee professionals uit Syrië, leven samen met meer dan 1100 anderen in de noodopvang in de gevangenis van Alphen aan den Rijn. Elk mens daar heeft zijn eigen verhaal. Negen daarvan zijn verwerkt in de voorstelling Talent op de vlucht. De monologen zijn in het Arabisch; de toehoorder verstaat dan ook geen woord. Maar dankzij het intensieve spel van de acteurs, komen de dramatische scènes onontkoombaar tot leven. N

a afloop lichten de acteurs met behulp van een tolk, de verhalen toe en kan het publiek vragen stellen. In de foyer is er daarna gelegenheid om persoonlijk met de acteurs te praten.

 

gratis;  U dient wel via de website, telefonisch of aan de kassa uw kaart(en) te reserveren.


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden

Klooster | Theater

Klooster | Theater