Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

FotografenCafé

ma 3 oktober 2016

-16.00 uur film-arrangement: ingegrepen koffie, thee, fris en fotografendiner voor € 29,50. - 20.00 uur Café en lezing Hans Wilschut, toegang gratis

FILMARRANGEMENT met THE BANG-BANG CLUB in de Ridderzaal: 16.00 uur         
THE BANG-BANG CLUB vertelt het waargebeurde verhaal van vier fotografen die de rassenrellen in Zuid-Afrika begin jaren negentig in beeld brachten. Met gevaar voor eigen leven probeerden zij de beste, meest confronterende en meest compromisloze foto’s te maken van de verschrikkingen die daar plaatsvonden. De film laat zien hoe ver fotografen kunnen gaan voor het perfecte plaatje, en hoe dat emotioneel op hen uitwerkt. Voldoende stof voor een nagesprek over ethiek en drijfveren! Bij het film-arrangement zijn ingegrepen koffie, thee, fris en fotografendiner voor € 29,50. Vooraf dien je in te schrijven via fotografencafekasteelwoerden@gmail.com, zie bijlage: er zijn nog plaatsen vrij!

LEZING HANS WILSCHUT:

DE GELAAGDHEID VAN DE STEDELIJKE OMGEVING’: Ridderzaal, 20.00 uur
Autonoom fotograaf Hans Wilschut legt de stedelijke omgeving vast, schijnbaar documentair. De vele lagen in zijn monumentale fotowerken tonen dat Wilschut is opgeleid als schilder, kijkt als een schilder, die laat zich inspireren door schilders als Pieter Saenredam. Zijn werk, dat wereldwijd publiek trekt, roept vragen op: Wat zie ik eigenlijk? Wat raakt ons allen? Zijn recente Dom-panorama in het Centraal Museum is een voorbeeld. Hans Wilschut neemt ons mee naar zijn schemerwereld.

FOTOBESPREKING ÉÉN OP ÉÉN in het café-restaurant: 21.15 uur
Neem je fotowerk mee, om het onderling te bespreken of met de beeldprofessionals, aan de tafels met daglichtlampen. Vanaf 19.30 uur kan je intekenen bij één of meer besprekers voor 15 minuten terugkoppeling op je eigen fotografie. Intekenlijsten liggen op de Lange Tafel.  We verwachten de volgende fotobesprekers:
•         Evert den Hartog: beeldhouwer en landschapsfotograaf
•         Diana Bokje: fotocoach, jurylid, lezingen, workshops
•         Tom Meerman: coördinator Fotovakschool, leergang fotoreflectie
•         Katharina Pöhlmann: autonome, documentaire- en locatiefotografie, film en video

NIEUW: DE FOTO VAN DE AVOND
Uit al het op 3 oktober aangeboden werk kiezen reviewers en publiek 'DE FOTO VAN DE AVOND'.

 

DE LANGE TAFEL: 21.15 uur 
De Lange Tafel is de informele ontmoetingsplek voor fotografen, galeriehouders en foto-liefhebbers. Spreek daar de spreker of bekijk de IPIbox van het Fotografencafé (Important Personal Images).
We zijn uitstekend bereikbaar met het OV, of parkeer achter het kasteel of in het Castellum: de parkeergarage in de centrumring.

 

De toegang tot Fotografencafé Kasteel Woerden is gratis. Elke bijdrage is welkom!  Reserveer tot 02-10 voor het fotografendiner om 18.30 uur via 0348-43 60 00 of  info@kasteelwoerden.nl.

 

 

 

Zes maal per jaar komen we bijeen op de eerste maandag van de even maanden om 20:00 uur in het Grand Café van Kasteel Woerden. We zetten de succesformule: lezing, bespreking en ontmoeting voort en we gaan door met workshops, masterclasses en filmmiddagen. Gesterkt door de toenemende belangstelling en positieve reacties uit het veld zetten we ons in om in 2016 opnieuw veel gepassioneerde fotografen een platform te bieden om elkaar te ontmoeten, te leren en te inspireren.

 

De data van de bijeenkomsten van Fotografencafé Kasteel Woerden in 2016 zijn.

 

- 12 december 2016 (Vanwege Sinterklaas 1 week later dan anders.)

 


Locatie

Kasteel Wilhelminaweg Woerden


Fotografencafé Kasteel Woerden.

Fotografencafé Kasteel Woerden.