Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

FotografenCafé met Geert van Eyck

ma 1 augustus 2016

thema ‘Exposeren op BredaPhoto aanvang 20.00 uur, deelname gratis workshop 14.00 uur Anais López

Zes maal per jaar komen we bijeen op de eerste maandag van de even maanden om 20:00 uur in het Grand Café van Kasteel Woerden. We zetten de succesformule: lezing, bespreking en ontmoeting voort en we gaan door met workshops, masterclasses en filmmiddagen. Gesterkt door de toenemende belangstelling en positieve reacties uit het veld zetten we ons in om in 2016 opnieuw veel gepassioneerde fotografen een platform te bieden om elkaar te ontmoeten, te leren en te inspireren.

 

 Bij Fotografencafé Kasteel Woerden is op maandag 1 augustus  curator Geert van Eyck met als thema ‘Exposeren op BredaPhoto’. Van Eyck belicht de filosofie, de keuzes en eerste beelden van het komende internationale fotofestival.

 

 

‘s Middag geeft Anaïs López vanaf 14.00 uur een workshop portfolio in de Ridderzaal van Kasteel Woerden.

Anaïs López werkt als zelfstandig fotograaf voor tijdschriften, exposeert in binnen- en buitenland en geeft workshops aan masterstudenten fotografie, gericht op visuele verhalen. Ze geeft persoonlijk advies om tot een vernieuwde selectie van het beeldmateriaal te komen. Inschrijven voor deze workshop kan vóór 28 juli via www.fotografencafekasteelwoerden.nl.

 

Aan de Lange Tafel kunnen bezoekers op 1 augustus vanaf 21.15 uur de sprekers spreken en de IPIbox bekijken met Important Personal Images van het Fotografencafé. Landschapsfotograaf Martin Kers signeert zijn nieuwe fotoboek Onmetelijke Noordzee en Esther Hessing start de crowdfunding voor een fotoboek over de bewoners van Tsjernobyl.

 

Bezoekers worden opgeroepen om fotowerk mee te nemen, om onderling te bespreken of één op één met de beeldprofessionals, die aan tafels met daglichtlampen zitten. Vanaf 19.30 uur kan men intekenen bij één of meer mensen voor 15 minuten terugkoppeling op eigen fotografie. De volgende fotobesprekers worden verwacht: Barend Houtsmuller, Cees Rijnen, Dies Groot, Henk Bothof en Katharina Pöhlmann.


Locatie

Van Rhenenzaa Kasteel Wilhelminaweg Woerden


Fotografencafé Kasteel Woerden.

Fotografencafé Kasteel Woerden.